• Vereniging


  Geschiedenis van HVOS 

  Handbal Vereniging Olympia Spijkenisse (H.V.O.S.) is opgericht op 5 september 1979. Daarvoor was de vereniging onderdeel van SCO'63.
  Met rond de 231 leden is H.V.O.S. een middelgrote vereniging. Bij HVOS spelen volwassenen en kinderen van alle leeftijden handbal. In de zaal, maar ook op het veld. 

  Heren 1 speelt hoofdklasse en Dames 1 speelt 1e klasse.
  Bij alle jeugd die daaronder speelt is het spel nog veel te belangrijk. Niveau doet er dan niet echt toe. Hoewel er op de trainingen al wel rekening wordt gehouden met doorstromen naar hogere teams. Niet bij alle volwassenen teams staat prestatie bovenaan. We hebben dit seizoen 3 damesteams en 2 herenteams en 1 dames en 1 heren recreantenteam. 

  Handbal voor jong en oud

  In verschillende leeftijdscategorie├źn wordt handbal gespeeld. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen al het spel deelnemen. Speciaal voor de hele kleintjes is er alleen trainen. Er is geen leeftijd gebonden aan het stoppen met handballen. Zolang je fit genoeg bent om door het veld heen en weer te rennen, ben je bij ons van harte welkom.

  Handbal kent een bepaalde indeling naar leeftijd:
  H jeugd 2016 en later
  F jeugd 2014-2015
  E jeugd 2012-2013
  D jeugd 2010-2011
  C jeugd 2008-2009
  B jeugd 2006-2007
  A jeugd 2004-2005
  Senior 2003 en later

  De senioren en A-jeugd spelen competitiewedstrijden op zondag. Alle andere teams spelen meestal wedstrijden op zaterdag.
  Elk team heeft 1 (of soms meerdere) trainer(s). Diegene is verantwoordelijk voor de manier waarop je handbal leert spelen. Naar mate je steeds langer handbalt, leer je steeds moeilijkere dingen. Heel vaak heeft een team ook een coach. Die is verantwoordelijk voor de wedstrijd, dus wie waar staat en wanneer iemand wisselt. Soms is het zo dat de trainer ook coach is. Vooral bij de jeugd komt het veel voor dat de trainer en coach twee verschillende mensen zijn.

  Sommige teams hebben zoveel spelers dat er een aantal teams worden ingeschreven in dezelfde leeftijdscategorie. Bij de senioren, A- en B- jeugd worden dan de beste spelers in het eerste team gezet. Bij de C- en D-jeugd worden de teams samengesteld door te kijken naar wie het beste bij elkaar past.

  Oefening baart kunst

  Elk team van HVOS traint om zich voor te bereiden op de wedstrijd. De jeugd en de seniorenteams trainen twee keer per week.
  Tijdens de training oefen je met het gooien en vangen van de bal, werk je aan je conditie en doe je partijtjes tegen andere teams. In de hogere teams leert de trainer het team ook verschillende systemen te spelen.
  Vlak voor en na de zomervakantie spelen we wedstrijden op het veld. In de winter spelen we in de sporthal. Voor een overzicht voor de trainingstijden klik op 'Trainingen'.