• Sportiviteit & respect

  Met de start van het nieuwe seizoen zijn er voor jouw handbalvereniging weer uitdagende en sportieve doelen te bereiken. Strijd je dit jaar mee voor het kampioenschap of vecht jouw club om lijfsbehoud? We hebben echter allemaal één doel gemeen en dat is om er vooral een sportief seizoen van te maken. Het project Sportiviteit & Respect richt zich niet alleen op de spelers en trainers/ coaches, maar ook op bestuurders en zeker op de mensen langs de lijn!

  Het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’
  Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Maar die mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief speelt, de scheidsrechter die belaagd wordt en de bestuurder die niet durft in te grijpen.

  De sportbonden en NOC*NSF vinden dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van sport. Daarom gaan we samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn.

  Het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ (2012 t/m 2016) is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aan te pakken. Dit programma wordt uitgevoerd door een groot aantal sportbonden, waaronder ook het NHV, en sportkoepel NOC*NSF en heeft de steun van het ministerie van VWS, het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de MO-groep.

  Zie voor meer informatie over het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’: www.veiligsportklimaat.nl.

  Het NHV vindt Sportiviteit & Respect één van de belangrijkste voorwaarden voor de handbalsport. Daarom willen wij de handbalverenigingen hierbij graag ondersteunen. Voor meer informatie, over de mogelijkheden met betrekking tot Sportiviteit & Respect, kun je contact opnemen met de servicedesk. Op de website vind je ook informatie over de belangrijkste onderdelen waar binnen het project aan wordt gewerkt.

 • Handbal Vereniging Olympia Spijkenisse